Van CV naar CE

De Centrale Energiemodule van Factory Zero biedt alle functies van een moderne binnenhuisinstallatie in een kant en klaar totaalproduct.

Van CV naar CE

De Centrale Energiemodule van Factory Zero biedt alle functies van een moderne binnenhuisinstallatie in een kant en klaar totaalproduct.

Een installatie-oplossing bedacht door bouwkundigen:

Eén apparaat voor verwarmen en koelen, warm tapwater, ventilatie en monitoring

Eenvoudige engineering en in 8 manuur geïnstalleerd en in bedrijf gesteld

Alles op 1 vierkante meter zonder technische ruimte

Geschikt voor energieneutraal, NOM en EPV

Jeroen van der Vliet

Neem contact op voor een offerte
voor jouw woningbouwproject.

Jeroen van der Vliet Jeroen@factoryzero.nl
+31 6 43555487

Drie bouwers die de CE inzetten:

120 NOM-woningen voor De Goede Woning in Zoetermeer Renovatie in bewoonde staat

114 woningen in project Bergse Buren in Bergen op Zoom Nieuwbouw sociale huur- en koopwoningen

28 woningen voor HW Wonen in Strijen Nieuwbouw sociale
huur- en koopwoningen

Centrale Energiemodule i

De CE-i kenmerkt zich door de bouwkundige integratie van het dakdeel dat geplaatst wordt in de kap van de woning. Hierin zijn alle voorzieningen opgenomen om de warmtepomp, ventilatie en zonnepanelen te laten functioneren.

Bekijk producteigenschappen

Centrale Energiemodule p

De CE-p kenmerkt zich door de bouwkundige integratie van het dakdeel dat op het platte dak van de woning of het complex wordt geplaatst. Hierin zijn alle voorzieningen opgenomen om de warmtepomp, ventilatie en zonnepanelen te laten functioneren.

Bekijk producteigenschappen

Centrale Energiemodule e

De CE-e kan zowel aan de voor- als achterzijde van de woning tegen de gevel worden geplaatst. Standaard heeft de module een polyesterafwerking in een te kiezen RAL-kleur. Afwerking met steenstrips of stuc is ook mogelijk.

Bekijk producteigenschappen

Hardware, installatie en in gebruikstelling
in één aanbieding

Op deze manier is de offerte goed te vergelijken met die van een installateur die alle onderdelen van de installatie los installeert, maar in zijn offerte samenvoegt.

De centrale Energiemodule

Je koopt een Centrale Energiemodule inclusief installatie, inbedrijfstelling en 2 jaar fabrieksgarantie. De module is na installatie op afstand uit te lezen en bij te sturen.

Alle randsystemen

Indien gewenst leveren en installeren we een nieuwe meterkast, luchtkanalen, het warmteafgiftesysteem, meestal lage temperatuur radiatoren en zonnepanelen.

Ontwerpondersteuning

Factory Zero ondersteunt in het offertetraject de ontwerper van een project bij de inpassing en dimensionering van de installaties.

Configurator

Benieuwd naar de kosten voor jouw project?
Gebruik de configurator voor een indicatief
prijsvoorstel.

Zo werkt
de CE

De centrale energiemodule is een all electric totaaloplossing voor verwarmen en koelen, warm water en ventilatie.

Kenmerken van de CE

De kwaliteit van een geïntegreerde oplossing

Een Centrale Energiemodule is een integratie van installaties voor verwarmen en koelen, warm tapwater, ventilatie en monitoring. Het totaalproduct wordt in de fabriek getest op foutloze werking. Op de bouwplaats is de installatie plug & play. Complexe handelingen zoals het werken met koelmiddelen is niet meer nodig, dit is in de fabriek gedaan.

Efficient beheer van installaties

De partij die de installaties beheert, kan in minder tijd en met minder ritjes storingen verhelpen en vragen van bewoners beantwoorden. Met een online portal kun je namelijk de Centrale Energiemodule monitoren en bijsturen. Mocht er een storing optreden, dan krijg je een notificatie met foutcode. Op afstand kun je resets uitvoeren en setpoint aanpassen, denk aan de temperatuur van het warm tapwater. Hiermee kun je een groot deel van de storingen en vragen op afstand oplossen.

Ruimtewinst op zolder voor bewoners

Alle functionaliteiten zijn samengebracht in een module met een voetafdruk van 140 * 70cm. Als de module op zolder staat, is deze afgewerkt met een hoes waardoor er geen aparte installatieruimte nodig is. De module kan ook buiten tegen de voorgevel staan en is dan afgewerkt met een buitenkast. De opstelplaats van de oude CV komt dan volledig vrij als gebruiksruimte.

Geschikt voor energieneutraal, NOM en EPV

De centrale energiemodule is toepasbaar in de diverse prestatie kaders voor duurzame woningen zoals BENG, NOM en EPV. Monitoring inclusief NOM rapportage zijn standaard onderdeel van het product. Daarnaast geeft een woonkamer display feedback aan bewoners over status van de energiebundel. Met een api kan de data gedeeld worden met apps van andere aanbieders van bewonerscoach of NOM/EPV rapportages.

Lagere faalkosten

We voorkomen fouten op de bouwplaats door verregaande prefabricage én een simpele bouwkundige integratie. Met een aansluitframe zorgen we ervoor dat leidingen altijd op de juiste plek voorbereid zijn. Het buitendeel is geïntegreerd in een eigen sandwichpaneel waarvoor een sparing in het dak wordt ingetekend.

Engineering vooraf

Het inpassen van de Centrale Energiemodule is onderdeel van het offerteproces. Hierdoor weet je als afnemer zeker dat de oplossing gaat werken voor jouw project.

Cases

 
37 gerenoveerde woningen - woningbouwcorporatie Casade

Woningbouwcorporatie Casade verduurzaamde 37 woningen in Dongen naar nul-op-de-meter. De woningen zijn in bewoonde staat gerenoveerd door bouwbedrijf Hazenberg met hun Smartpack concept.

De bestaande woningen kregen een volledige nieuwe buitenschil, een nieuw dak en de Centrale Energiemodule. De installatietijd van de CE is zeer kort, zodat bewoners na een korte onderbreking direct weer beschikken over verwarming, warm tapwater en ventilatie.

214 gerenoveerde woningen - woningbouwcorporatie De Goede Woning

De Goede Woning verduurzaamde 214 woningen van 40 tot 50 jaar oud naar nul-op-de-meter in Zoetermeer. ERA Contour heeft de woningen in bewoonde staat gerenoveerd. Na de renovatie van de woningen betalen de bewoners een EPV vergoeding.

Factory Zero was verantwoordelijk voor de Centrale Energiemodule en de ventilatiekanalen. Het project is gerealiseerd in samenwerking met ERA Contour, Ventilatie Service, Robisol en Factory Zero.

26 nieuwbouwwoningen -
woningbouwcorporatie Bazalt Wonen

In het Bazaltkwartier in Werkendam realiseerde Bazalt Wonen 26 woningen verdeeld over 8 tweekappers, 10 eengezinswoningen en 8 huurwoningen.

Alle huizen in het Bakenkwartier zijn EPC 0 of nul-op-de-meter. De woningen hebben een Centrale Energiemodule die naast ventilatie, warm water en verwarming, ook zorgt voor koeling. Ontwikkeling en bouw door Zwaluwe Bouw.

91 nieuwbouwwoningen -
commerciële ontwikkelaar

Ontwikkelaar VanWonen ontwikkelde in Zwolle een groen woonproject. Hof van Breezicht bestaat uit 91 woningen, onderverdeeld in rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en semi-vrijstaande woningen.

Alle woningen zijn energieneutraal (EPC 0) gebouwd. Factory Zero was verantwoordelijk voor een Centrale Energiemodule, vloerverwarming en zonnepanelen. Het project is gerealiseerd door bouwbedrijf PHB Deventer in samenwerking met Breman Installatietechniek, Zelziuz en Factory Zero.

 

Inzicht en controle voor bewoner

De bewoner krijgt controle en inzicht met het display in de woonkamer. Door het werkelijk verbruik in relatie tot de energiebundel te laten zien, staat de bewoner nooit voor vervelende verrassingen.

Beheer en onderhoud op afstand

De beheer- en onderhoudspartij kan de centrale energiemodule op afstand uitlezen en bijsturen, dit noemen we Remote Asset Management. Bij een storing kan bijvoorbeeld op afstand de storingscode worden uitgelezen en een reset worden uitgevoerd. Ook zijn stooklijnen en setpoint aan te passen.

Bezoek aan de fabriek

Wil je meer te weten komen over ons product, het productieproces en onze mensen? Laat je contactgegevens achter, dan zoeken we contact voor een afspraak op locatie in Tiel.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wie maken het waar?

Jasper Hörmann

Directeur

‘Door het renovatieplan in detail met de projectpartners te bespreken en af te stemmen, zorgen we ervoor dat de daadwerkelijke installatie soepel verloopt. Zo maken we de belofte van plug & play waar.’

Muammer Kilicoglu

Werkvoorbereiding

‘We werken met de beste partners om onze modules te installeren. Als geen ander kennen zij de uitdagingen van werken in bestaande en vaak ook bewoonde bouw.’

Renée van Noort

Innovatie

‘Door ons eigen product en leveranciers steeds te blijven analyseren, maken we ons aanbod steeds een stapje beter en goedkoper.’

Jeroen van der Vliet

Contact

Neem contact op voor een offerte
voor jouw woningbouwproject.

Jeroen van der Vliet Jeroen@factoryzero.nl
+31 6 43555487