Van CV naar CE

De Centrale Energiemodule van Factory Zero biedt alle functies van een moderne binnenhuisinstallatie in een kant en klaar totaalproduct.

Van CV naar CE

De Centrale Energiemodule van Factory Zero biedt alle functies van een moderne binnenhuisinstallatie in een kant en klaar totaalproduct.

Bij hoge duurzaamheids​ambities is de CE dé beste keuze in de markt

Factory Zero heeft de Centrale Energiemodule specifiek ontwikkeld om woningen in één keer te transformeren naar gezond en zeer energiezuinig. De energiemodule is ondertussen meer dan 3.000 keer toegepast en de resultaten bewijzen: de Centrale Energiemodule biedt de meeste waarde voor de investering.

Grondgebonden rijwoningen nieuwbouw en renovatie

Ambitie is energieneutraal, EPV, NOM of NOM-keur

Grip op lage beheerskosten

Corporaties die kozen voor de CE

37 woningen in Dongen Renovatie naar nul-op-meter

114 woningen in project Bergse Buren in Bergen op Zoom Nieuwbouw sociale huur- en koopwoningen

214 woningen in Zoetermeer Renovatie naar nul-op-de-meter

Zo werkt
de CE

De Centrale Energiemodule is het kloppende hart van een energiezuinige en gezonde woning.

We bieden de CE aan als
totaaloplossing met partners

Totaaloplossing renovatie

Factory Zero biedt een totaaloplossing aan voor verduurzaming van huurwoningen inclusief isolatie en de binnenhuisinstallatie. Hiermee is een renovatie tot <30 kWh_th/m2/jaar haalbaar. Op gebied van gevelisolatie kun je kiezen voor spouwmuurisolatie of sandwichgevels afhankelijk van bouwkundige mogelijkheden en het gewenste beeld. Monitoring en prestatiegarantie zijn standaard onderdeel van het aanbod. Voor de bouwkundige uitvoering werken we samen met bouwers en vastgoedonderhoud partijen. Neem contact op voor de mogelijkheden in jouw regio.

Partners voor renovatie en nieuwbouw

Kenmerken van de CE

De kwaliteit van een geïntegreerde oplossing

Een Centrale Energiemodule is een integratie van installaties voor verwarmen en koelen, warm tapwater, ventilatie en monitoring. Het totaalproduct wordt in de fabriek getest op foutloze werking. Op de bouwplaats is de installatie plug & play. Complexe handelingen zoals het werken met koelmiddelen is niet meer nodig, dit is in de fabriek gedaan.

Efficiënt beheer van installaties

De partij die de installaties beheert, kan in minder tijd en met minder ritjes storingen verhelpen en vragen van bewoners beantwoorden. Met een online portal kun je namelijk de Centrale Energiemodule monitoren en bijsturen. Mocht er een storing optreden, dan krijg je een notificatie met foutcode. Op afstand kun je resets uitvoeren en setpoint aanpassen, denk aan de temperatuur van het warm tapwater. Hiermee kun je een groot deel van de storingen en vragen op afstand oplossen.

Ruimtewinst op zolder voor bewoners

Alle functionaliteiten zijn samengebracht in een module met een voetafdruk van 140 * 70cm. Als de module op zolder staat, is deze afgewerkt met een hoes waardoor er geen aparte installatieruimte nodig is. De module kan ook buiten tegen de voorgevel staan en is dan afgewerkt met een buitenkast. De opstelplaats van de oude CV komt dan volledig vrij als gebruiksruimte.

Ontworpen voor energieneutraal, NOM en EPV

De centrale energiemodule is toepasbaar in de diverse prestatie kaders voor duurzame woningen zoals BENG, NOM en EPV. Monitoring inclusief NOM rapportage zijn standaard onderdeel van het product.

Interactie met de bewoner

Een woonkamer display heeft de bewoners totale controle over het binnenklimaat. Daarnaast geeft het display feedback aan over het energieverbruik en de status van de energiebundel. Met een api kan de data daarnaast makkelijk gedeeld worden met apps van andere aanbieders van bewonerscoach of NOM/EPV rapportages.

Lagere faalkosten bij projecten

We voorkomen fouten op de bouwplaats door verregaande prefabricage én een simpele bouwkundige integratie. Met een aansluitframe zorgen we ervoor dat leidingen altijd op de juiste plek voorbereid zijn. Het buitendeel is geïntegreerd in een eigen sandwichpaneel waarvoor een sparing in het dak wordt ingetekend.

Cases

 
37 gerenoveerde woningen - woningbouwcorporatie Casade

Woningbouwcorporatie Casade verduurzaamde 37 woningen in Dongen naar nul-op-de-meter. De woningen zijn in bewoonde staat gerenoveerd door bouwbedrijf Hazenberg met hun Smartpack concept.

De bestaande woningen kregen een volledige nieuwe buitenschil, een nieuw dak en de Centrale Energiemodule. De installatietijd van de CE is zeer kort, zodat bewoners na een korte onderbreking direct weer beschikken over verwarming, warm tapwater en ventilatie.

214 gerenoveerde woningen - woningbouwcorporatie De Goede Woning

De Goede Woning verduurzaamde 214 woningen van 40 tot 50 jaar oud naar nul-op-de-meter in Zoetermeer. ERA Contour heeft de woningen in bewoonde staat gerenoveerd. Na de renovatie van de woningen betalen de bewoners een EPV vergoeding.

Factory Zero was verantwoordelijk voor de Centrale Energiemodule en de ventilatiekanalen. Het project is gerealiseerd in samenwerking met ERA Contour, Ventilatie Service, Robisol en Factory Zero.

26 nieuwbouwwoningen -
woningbouwcorporatie Bazalt Wonen

In het Bazaltkwartier in Werkendam realiseerde Bazalt Wonen 26 woningen verdeeld over 8 tweekappers, 10 eengezinswoningen en 8 huurwoningen.

Alle huizen in het Bakenkwartier zijn EPC 0 of nul-op-de-meter. De woningen hebben een Centrale Energiemodule die naast ventilatie, warm water en verwarming, ook zorgt voor koeling. Ontwikkeling en bouw door Zwaluwe Bouw.

91 nieuwbouwwoningen -
commerciële ontwikkelaar

Ontwikkelaar VanWonen ontwikkelde in Zwolle een groen woonproject. Hof van Breezicht bestaat uit 91 woningen, onderverdeeld in rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en semi-vrijstaande woningen.

Alle woningen zijn energieneutraal (EPC 0) gebouwd. Factory Zero was verantwoordelijk voor een Centrale Energiemodule, vloerverwarming en zonnepanelen. Het project is gerealiseerd door bouwbedrijf PHB Deventer in samenwerking met Breman Installatietechniek, Zelziuz en Factory Zero.

 

Inzicht en controle voor bewoner

De bewoner krijgt controle en inzicht met het display in de woonkamer. Door het werkelijk verbruik in relatie tot de energiebundel te laten zien, staat de bewoner nooit voor vervelende verrassingen.

Beheer en onderhoud op afstand

De beheer- en onderhoudspartij kan de centrale energiemodule op afstand uitlezen en bijsturen, dit noemen we Remote Asset Management. Bij een storing kan bijvoorbeeld op afstand de storingscode worden uitgelezen en een reset worden uitgevoerd. Ook zijn stooklijnen en setpoint aan te passen.

Bezoek aan de fabriek

Wil je meer te weten komen over ons product, het productieproces en onze mensen? Laat je contactgegevens achter, dan zoeken we contact voor een afspraak op locatie in Tiel.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wie maken het waar?

Jasper Hörmann

Directeur

‘Door het renovatieplan in detail met de projectpartners te bespreken en af te stemmen, zorgen we ervoor dat de daadwerkelijke installatie soepel verloopt. Zo maken we de belofte van plug & play waar.’

Muammer Kilicoglu

Werkvoorbereiding

‘We werken met de beste partners om onze modules te installeren. Als geen ander kennen zij de uitdagingen van werken in bestaande en vaak ook bewoonde bouw.’

Renée van Noort

Innovatie

‘Door ons eigen product en leveranciers steeds te blijven analyseren, maken we ons aanbod steeds een stapje beter en goedkoper.’

Jeroen van der Vliet

Contact

Neem contact op voor een offerte
voor jouw woningbouwproject.

Jeroen van der Vliet Jeroen@factoryzero.nl
+31 6 43555487