Carlos en Jasper LOI

Factory Zero en RC Panels bundelen krachten

Factory Zero en RC Panels zijn voornemens om samen een totaalproduct voor het prefab duurzaam renoveren van woningen aan te bieden. In essentie is dit product een isolerende nieuwe schil plus de installatieoplossing, waarbij deze twee deels fysiek geïntegreerd zijn. Zo zijn partijen voornemens om de luchtkanalen voor de ventilatie te verwerken in de prefab schil. Dit nieuws maakten ze wereldkundig op de Bouwbeurs in Utrecht.

Op dit moment werken de twee bedrijven al intensief samen. Zo maakt Factory Zero al gebruik van een dakpaneel van RC Panels voor de integratie van het buitendeel van de warmtepomp. Ook werken ze samen in het innovatieprogramma Future Factory. Ook in projecten waar corporatiewoningen verduurzaamd worden, treffen ze elkaar. 

Wat nieuw is, is dat er straks 1 aanspreekpunt is voor het geïntegreerde product. Ook het product zelf zal op één plek compleet te configureren zijn naar wens van de klant. Hiermee realiseren de bedrijven een one-stop-shop voor klanten met een efficiëntere, snelle afhandeling. De vanaf prijs op basis van een standaard rijwoning is 85.000,- inclusief BTW. Hierin zit gevel- en dakisolatie, een warmtepomp, ventilatie met warmteterugwinning en zonnepanelen. Deze prijs is inclusief aanbrengen en installeren. 

Met dit prefab totaalproduct richten de partners zich op de renovatiemarkt van rijwoningen van woningcorporaties. Markten die ze beide goed kennen. Bij veel van dit type renovatieprojecten zijn het de vaste vastgoedonderhoudspartijen (VGO) die de vraag krijgen om de renovaties in te plannen. VGO’s kunnen het product van Factory Zero en RC Panels inkopen en inpassen binnen hun eigen aanbieding aan de woningcorporatie.  

Voor meer informatie over deze samenwerking: charles@factoryzero.nl

De website gebruikt cookies

Hierdoor functioneert de website optimaal. Lees hier onze cookieverklaring.