Rick met CE

Vernieuwde energiemodule CE 3K

Met de vernieuwde energiemodule geeft Factory Zero een impuls aan de ambitie om snel meer woningen van het gas te halen. De typeaanduiding is CE-3K, waarbij 3K staat voor 3 duizend, het aantal modules dat reeds in het veld staat. Zo houdt Factory Zero publiekelijk deze ambitie bij. Factory Zero lanceert de vernieuwde Centrale Energiemodule tijdens de Bouwbeurs van 6 t/m 10 februari in de Jaarbeurs in Utrecht.

De Centrale Energiemodule combineert een warmtepomp met boiler, een wtw en een omvormer voor zonnepanelen. Hiermee is Factory Zero uniek in de markt voor binnenhuisinstallaties. De totale installatie bestaat uit slechts 2 onderdelen: een binnen- en dakdeel. Het product is specifiek gericht op een eenvoudig bouwkundige engineering en een plug & play installatie zonder koeltechnische handelingen. De installatie wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Factory Zero.

Compact, makkelijk te servicen en een nieuw uiterlijk 

Nieuw aan het binnendeel zijn de compactere afmetingen, de hoogte is met 30 cm verlaagd naar 1,5m. Ook is de interne opbouw aangepast, zodat service en onderhoud makkelijker uit te voeren zijn. Daarnaast heeft de module een nieuw uiterlijk gekregen. Omdat er geen technische ruimte nodig is en de module in het zicht staat, is het design van belang.

Ook het meest toegepaste dakdeel i – voor schuine daken – is verbeterd. Zo gebruikt Factory Zero het minder milieubelastend koudemiddel R32. Daarnaast is de configuratie zo aangepast dat service en onderhoud van binnenuit gedaan kan worden. Verder is de opbouw aangepast zodat een grotere range van hellingshoeken mogelijk wordt. Ook hier is de vormgeving aangepast met een nieuwe, slanke afdekkap die toegang geeft tot de platenwisselaar.

Voor het geheel is een gelijkwaardigheidsverklaring NTA8800 van KIWA ontvangen. Ook is de energiemodule in verschillende rekentools beschikbaar gekomen, zoals Uniec3.

Doorontwikkeling op basis van ervaring 

Factory Zero heeft de vernieuwingen doorgevoerd op basis van ervaring uit het veld. Zo komt de wens voor minder ruimtegebruik vooral voort uit renovatieprojecten met krappe zolders. Een analyse van servicecases resulteerde in een andere opbouw van binnen- en dakdeel. En met een strakker uiterlijk wil Factory Zero onderstrepen dat een installatieruimte – ook qua uitstraling – niet nodig is. Zo wil Factory Zero de drempel verder verlagen om te kiezen voor een gezonde en duurzame oplossing voor het binnenhuisklimaat. 

Belangrijkste specificaties 

  • De module kan uitgevoerd worden met het dakdeel i voor schuine daken en het dakdeel p voor platte daken
  • Voor de warmtepomp zijn 3 vermogens toepasbaar: 4, 6 en 8 kW
  • De boiler heeft standaard een volume van 200 liter en kan vergroot worden naar 300 liter
  • De balansventilatie met warmteterugwinning heeft een capaciteit van 400 m3/uur
  • Koeling is standaard geïntegreerd
  • Het vermogen van de omvormer voor zonnepanelen is naar keuze
  • Monitoring die voldoet aan de eisen voor inning van epv, inclusief een woonkamer display voor bediening en met feedback over het energieverbruik
  • Inclusief remote asset management voor het op afstand uitlezen, aanpassen van setpoints en stooklijnen en resetten

 

Bekijk hier de productfolder.

De website gebruikt cookies

Hierdoor functioneert de website optimaal. Lees hier onze cookieverklaring.